Miesten sukka Nalle-langasta Brother KH-830 ja KR-830 osa 1.


Näin teen sukan koneella. Tämä on siis minun tapa ja ei välttämättä ainoa oikea mutta nyt reilun puolen vuoden kokemuksella näin olen onnistunut. Nalle-lankaan miesten kokoiseen sukkaan teen tässä 1oikein 1nurin joustinvarren. Valitsen neuloja ylätasolta 33 ja alatasolta 32 neulat otetaan siten että ne eivät ole kohdakkain vaan alatason neula tulee aina ylätason neulojen väliin.
Alataso on nostettu ylös jolloin 2-tasolla on mahdollista työskennellä, Kelkan etulevy on kakstasotyöskentelyyn tarkoitettu jossa lanka pujotetaan tasojen välistä etulevyn langanrakoon.
Tässä näkyy langan pujottelu langanohjaimeen. Lanka on sitä ennen keritty kerijälaitteella kiekoksi josta se helposti purkautuu työhön. Kerintävaiheessa katsotaan että lanka on yhtenäinen ja siinä ei ole solmuja. Parafiinia olisi myös hyvä käyttää keriessä niin lanka ei olisi niin pölisevää.
Lanka pujotetaan etulevyn lankarakoon. Kelkka on tällöin oikealla puolella työtä.
Kun lanka on pujotettu oikein, tehdään aloitus siirtämällä kelkka tasaisesti kerran vasemmalle. Ensimmäisen kelkanvedon jälkeen muodostuu langasta siksak-kuvioTässä vaiheessa asetetaan alakautta aloituskampa ja painot siten että ne ovat mahdollisimman tasaisesti paikallaan.
Langan toisen pään voi solmia pöydän alle kiinnitysruuviin niin lanka ei karkaa.

Kun aloitus on vedetty ja kelkka on vasemmalla, laita ylätasolta vasen part-näppäin alasja ylätasolta oikea part-näppäin ylös ja tee kolme kerrosta näin, eli kerran oikealle, kerran vasemmalle ja vielä kerran oikealle

Nyt työssä on purkaantumaton aloitusreuna. Kuvassa näkyvä musta "lanka" on puhelimeni kuulokkeenjohto ja siitä ei tarvitse välittää :D
Sitten otetaan part-näppäimet pois päältä ja aletaan tekemään vartta niin pitkästi kun haluaa, tähän tein 50 kerrosta joustinta.
 Tässä painot näkyvät pöydän alta kun työtä on tehty jonkin matkaa.
Kun joustinta on haluamasi pituus niin voit tehdä muutaman kerroksen sileää ennen kantapään aloitusta. Laitoin näihin sukkiin 6 krs sileää tällä varren sinisellä värillä ja toiset 6 krs terän harmaalla värillä, eli 12 krs yhteensä sileää. Sileää varten siirretään pienellä kaksipäisellä neulalla alatason silmukat ylätasolle. Alataso lasketaan alas ja vaihdetaan kelkan etulevy sileään neuleeseen tarkoitettuun etulevyyn.

Silmukoiden siirtoon alatasolta ylätasolle pitää olla pieni kaksipäinen neula joka mahtuu kulkemaan silmukoiden läpi
Seuraavana linkki videoon missä näytän kuinka neula siirretään alatasolta ylätasolle

Yllä kuvassa silmukat ovat ylätasolla ja alataso laskettu pois työasennosta
Kelkan etulevy vaihdettu sileään neuleeseen tarkoitettuun levyyn.
Seuraavaksi tehdään kantapää lyhennetyin kerroksin. Sitä varten vedetään puolet neuloista ihan eteen pois työstä.
Kelkan vasemmasta alakulmasta näppäin siirretään oikealle H:n kohdalle jolloin se ottaa mukaan vain työasennossa olevat neulat ja kaikki edessä olevat neulat ovat levossa eli E-asennossa.
Sukka on tasona niin puolet sukasta joka on lepotilassa olevilla neuloilla, on sukan etupuoli ja ne jotka nyt jäävät työasentoon, muodostavat kantapään eli tässä vaiheessa jaetaan silmukat kolmella niin saadaan kantapään keskiosa ja sivut, tässä sukassa otin lepotilaan 32 neulaa. Työhön jää 33 neulaa, niinpä keskelle tulee jäädä 11 neulaa.
Sitten aletaan siirtelemään neuloja vuorotellen molemmilta laidoilta E-asentoon aloittaen siitä päästä joka on kelkan vastakkaisella puolella. Lankaa kannattaa kiristää toisella kädellä (tässä vaiheessa olisi hienoa jos olisi kolmas käsi) ettei lanka pääse löystymään ja tekemään silmukkaa kelkan alle. Jos näin käy, silmukka putoaa neulalta. 
Nyt on päästy kantapään aloitukseen, jatkan juttua myöhemmin ku nyt loppuu puhelimesta akku. Palataan

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konttineule

Sukkien kokotaulukko

Brother kx-395