Huopatanko ja huopatanko

 Huopatangon (käytetään nimeä huopasalko, huopasalpa) merkitys koneella tehtyyn työhön on merkittävä . Porvoon ompelukonepalvelusta voi tilata huopatankoja, samoin Karnaluksista.(Karnaluksin luettelossa hakusana huopasalpa löytää tuotteen). 
Itse käytän huopatanko-sanaa, koska se kuulostaa minusta parhaimmalta.
Jos huopatanko on kulunut, tulee neuleesta epätasaista ja reikäistä ja neulat eivät jää alustalle suoraan riviin kun kelkkaa vedetään. Ylhäällä ja alhaalla kuvissa on kulunut huopatanko tuo missä mustat muovipäät, uusi tanko tuo missä valkeat muovipäät. Tangon saa vedettyä ulos koneen etureunassa olevasta kolosta kun työntää sitä toisesta päästä tylpällä esineellä esim. ruuvimeisselillä.


 Huopatankoja myydään joko kokonaisena tankona tai irtohuopaa. Olen tilannut molempia tarpeen mukaan. Monen euron heittoa ei ole valmiin tangon jabirtohuovan välillä. Jos ostat irtohuovan, sinulla tulee olla hyvää liimaa milla huopa liimataan kiinni tankoon niin että se pysyy. Ruuvimeisselillä saa väännettyä muovipäät irti liimauksen ajaksi ja tiksautettua ne sitten takaisin paikalleen. Vanha huopa kannattaa raapia mahdolisimman hyvin tangosta pois ja puhdistaa tanko. Puhdistukseen käytän kynsilakanpoistoainetta. Huovan liimaukseen olen käyttänyt Kestopren liimaa jota käytetään teollisuuseristyksissä. Mies käyttää sitä omassa työssään niin välillä olen ruiskua lainannut. Kestoprenilla liimattu tanko kannattaa kuivattaa yön yli. Locktiteltä löytyy myös pikaliima jossa liimaantumisaika on 60 sekuntia. Sillä liimaus onnistuu myös. Locktiten kans vaan saa varoa ettei liimaa käsiään. Nimim. Joskus liimannut sateenvarjon käteen sitä korjatessa. 60 s. liimaantumisaika on hyvä niin ei ehdi jämähtää käsiin. Mutta helpoin tilata valmis tanko.
 Kun tankoa sitten työnnetään koneen sisälle niin kannattaa neuloja painaa jollakin alaspäin päältä päin niin tanko menee paikalleen. Huopa työnnetään huopapuoli alaspäin koneen sisälle niin huopa painaa neuloja alaspäinKommentit

  1. Kiitos näistäkin ohjeista. Ilta kuluukin kivasti blogiasi lukien terv Anja

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konttineule

Sukkien kokotaulukko

Brother kx-395