Käytetyn kutomakoneen osto

Käytettyjä koneita on todennäköisesti paljon olemassa. 70-luvulla niitä vielä käytettiin paljon ja ostettiin uutena. Sitten kun oli suvulle tehty villavaatteet niin ne pakattiin säilytyssalkkuihin ja työnnettiin sängyn alle tai nostettiin uunin päälle tai vietiin vintille. Mikäli vanha kone on saatu säilytettyä niin ettei se ole kastunut niin todennäköisesti sen saa herätettyä henkiin,
Koneita voi etsiä tori.fi ym kauppapalstoilta, oppilaitokset esim. myyvät huutokaupoissa niitä. Mikäli etsit konetta todenteolla, kannattaa ostoilmoitus viedä lähikaupan ilmoitustaululle tai laittaa paikallislehteen, koska ne joilla koneita todennäköisimmin on, eivät välttämättä ole kovin aktiivisia netin käyttäjiä.

Kun huomaat kiinnostavan koneen myynnissä/annettavana ota selvää koneen merkki ja malli. Tarkista onko kyseiseen koneeseen saatavana varaosia. Kysy myyjältä onko ohjekirjaa, jos hänellä ei sitä ole, katso netistä onko sitä saatavana.
Kun menet katsomaan konetta, tarkista ensimmäiseksi neulat onko ne ehyet ja liikkuuko ne kunnolla neula-alustalla. Jos kone on paketissa tiiviisti pakattuna ja myyjä sanoo että hän viime viikolla sitä kokeili, hän todennäköisesti valehtelee, varsinkin jos neulat on niin jumissa ettei ne liiku :D ja jos koneessa on olemassa yksi tai kaksi varaneulaa niin niillä ei pitkälle pötki.
Mikäli koneasia on ihan uusi juttu elämässä niin neuloja tuppaa hajoamaan alussa.
On olemassa hyvinkin tehokkaita liuotinaineita joilla neulat saadaan liikkumaan. Mikäli joudut uusimaan neuloja, huomioi että 100-200 neulaa maksaa sadan euron molemmin puolin. Omaan Brother KH-830 neulat maksoivat 50 cent/kpl
Huopatanko maksaa postikuluineen 15-30 euroa. Aseöljyä ja aikaa koneen herättelemiseen saat varata paljon.
Jos kone on jumissa ja ruostepilkkuja ja hapettuneita osia näkyy, en maksaisi paljoa tai en mitään. Jotkut pyytää koneista satoja euroja mutta minun mielestä ei ole järkeä huoltamattomasta koneesta maksaa paljoa, siinä vaiheessa on jo sama ostaa uusi.


Koneella kutominen on todella aikaavievää hommaa, jos on alle tunti aikaa, en edes aloita koska menetän ajantajun ja varmasti myöhästyn mikäli olen jonnekin menossa. Näitä alle tunnin aikoja varten pitää olla joka huoneessa joku käsityö, mielellään eri värisiä, niin voi sitten valita sopivan värin kuhunkin tilanteeseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konttineule

Sukkien kokotaulukko

Brother kx-395