Muovin sulatuskokeilua

 

                      Muovin sulatus

Erilaisia muovipusseja ja muovikääreitä voi sulattaa silitysraudalla leivinpapereiden välissä. Leivinpaperit pitää muistaa laittaa, koska muovi sulaa muuten rautaan ja silityslautaan kiinni. Leivinpaperi kestää useampaa käyttökertaa.

Laitoin silityslaudan päälle puisen laudan niin kovaa alustaa vasten on helpompi sulattaa.

Tarkkaa ohjetta sulatuslämpötiloihin ja aikoihin ei ole, koska kaikki muovit käyttäytyvät hieman eri tavalla. Pitkää aikaa kuitenkaan ei sulatukseen voi käyttää. Mitä isompi lämpötila, sitä reikäisemmän pinnan se muoviin tekee. Pitää vaan lähteä kokeilemaan ensin alhaisemmalla lämpötilalla ja nostaa pikkuhiljaa lämpöä. Jos on isoja muovipusseja, ne voi leikata suikaleiksi ja virkata ja sulattaa sitten virkkaus. Vanhoista suihkuverhoista saa hyviä kuvioita.

Tässä Pirkka roskakassia ja suihkuverhoa 

Vakuumikoneen kaksipuoleinen muovi on kestävä ja sinne saisi väliin hyvin kuviollisia muoveja.


Värikkäiden Pirkka roskakassien muovi on aika heikkoa ja jos jonkun käyttöesineen tekee, kannattaa laittaa useampi päällekkäin.

Jätesäkkien mustasta muovipinnasta olisin tykännyt, mutta siitä tuli liikaa käryä, samoin kuin hedelmä- ja sipulipusseista.








Tuuletus kannattaa olla hyvä ja hengityssuojastakaan ei haittaa ole.

Kun laittaa useamman muovin päällekkäin, ne tarttuvat kiinni toisiinsa. Kahvipusseja voi sulattaa toisiinsa kiinni metallinväriset puolet vastakkain.

Oma suosikkini oli kuplamuovi joka pikaisella sulatuksella ei sulanut puhki vaan sen alle sai kivasti kuviollista muovia. Olin säilyttänyt useamman vuoden Helsingin lentoaseman Muumikaupasta tullutta muumimuovipussia ja sulatin sen kuplamuovin alle ja tein vetoketjullisen pussukan siitä. Pussia voi käyttää esimerkiksi metsässä tulitikkujen kuljetukseen. Se on helppo pyyhkiä puhtaaksi




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konttineule

Sukkien kokotaulukko

Kangaspuut