Uusi tuttavuus Passap

 Pitkän aikaa olen miettinyt laajentaa maailmankuvaani ja hankkia Passap neulekoneen, koska sitä käyttävät kovasti kehuvat. Passap on vaan aivan erilaisella periaatteella toimiva kuin Brother, johon olen kovasti mieltynyt. 




Kemetyl vastaa Sinolia, joka on spriitä


Valitsinneulat spriissä


Nyt löysin itselleni Passap Duomatic 80 koneen. Alkajaisiksi poistin kaikki neulat ja laitoin likoamaan spriihin. Spriissä neulat saavat liota vuorokauden, jonka jälkeen ne kuivataan ja öljytään. Öljyäminen on tarpeen, sillä sprii kuivattaa neulat.




Passapissa ei ole huopatankoa vaan neuloja painaa ja pitää paikallaan neliskulmainen metallitanko sekä jarrujousi. Tankoa painetaan ohuella puikolls toisesta päästä niin se tulee ulos toisesta päästä. Neula nousee urastaan alapäästä ja sen voi pujottaa pois läppä kiinni. 

Valitsijaneulan saa irti kun koneen alareunassa olevaa salpakiskoa työnnetään oikealle (etutaso) tai vasemmalle (takataso)


Neuloja on kahdenlaisia, valitsijaneulat ja varsinaiset neulat. Valitsijaneulojen lopullinen tarkoitus ei ole minulle vielä selvinnyt, mutta jospa lähiaikoina alkaisi Passapin salat aukeamaan. Ohjekirja on iltalukemisena mutta niinkuin odottaa saattoi, se on hyvin ylimalkainen. Huoltoon menee useita päiviä, mutta toivon että saan lähes uuden veroisen koneen ja kuvailen tänne eri vaiheita huollosta




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konttineule

Sukkien kokotaulukko

Kangaspuut