Neulekoneen omatoimihuolto

 Neulekoneen huoltoa ei voi liikaa korostaa koskaan. Koneen säännöllinen huolto pidentää koneen käyttöikää ja huolletulla koneella on miellyttävä tehdä töitä.

Joka käytön jälkeen kannattaa koneesta pyyhkiä pölyt pois ja peittää kone liinalla, ettei pölyä kerry siihen. Kerran viikossa kunnollinen imurointi, jolloin tarkistetaan, ovatko neulat suoria ja vaihdetaan tarvittaessa ehyet neulat. Neulankannat on öljyttävä kerran viikossa. Ne näkyvät osat jotka tulevat esille neulapedin raoista, on ne neulankannat. Ne voi pyyhkiä öljyyn kastellulla rätillä. Kannat on pidettävä pienen öljykerroksen peitossa (ei näkyvän), etteivät ne ala raapia koloja neulapetiin. Öljynä voi käyttää aseöljyä tai neulekoneöljyä.

Pidemmän päälle neulapedin kolot alkavat vääntää neuloja ja ne saattavat jopa katkeilla. Neulojen läppiä kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Tässä kuvassa näkyy selkeästi jos neulan läppä ei toimi kunnolla, miten se vaikuttaa työn jälkeen. Neulekoneöljyä on saatavissa sivellinpullossa Porvoon ompelukonepalvelusta

https://www.porvoon-ompelukonepalvelu.com/fi


Kommentit

  1. Olisimpa katsonut teidän lankoja, mutten osaa tästä mitään oikeaa luukkua avata, kiitos t Kerttu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konttineule

Sukkien kokotaulukko

Brother kx-395